Ewert Leaf carries out transformation of former denim factory into Levi café

Ewert Leaf carries out transformation of former denim factory into Levi café

  • Array Tereza

  • 1 month ago

Melbourne-based studio Ewert Leaf turns a former denim factory Levi’s into a light and bright dining space called Levi.

“As you walk through the striking blue and white façade, the surprisingly vast interior is bathed in light by the numerous insertions through the roofline. Polished concrete, warm timber seating and recycled brick planters greet the customer under a fully retractable courtyard roof. The long interior space is carefully sectioned into seating experiences by custom steel framed glazing walls. The reclaimed timber floor contrasts the blue and white painted brick walls, whilst the lush greenery that creeps into the spaces gives the white lining boards ceilings. All gravitating around a central tree protruding through the roof, flooding the space with light and nature. At the rear, the kids area with secret compartments, and private dining conservatory give this venue an immersive experience for food and interior addicts alike,” explains Toby Ewert of Ewert Leaf

  • Location: Murrumbeena – Melbourne, Australia
  • Date completed: 2019
  • Size: 7,750 square feet
  • Design: Ewert Leaf
  • Photos: Jason Loucas
levi-cafe-melbourne-ewert-leaf3
Entry courtyard
levi-cafe-melbourne-ewert-leaf8
levi-cafe-melbourne-ewert-leaf7
Seating wrapping around the greenery
levi-cafe-melbourne-ewert-leaf5
Rear dining room
levi-cafe-melbourne-ewert-leaf12
levi-cafe-melbourne-ewert-leaf4
levi-cafe-melbourne-ewert-leaf6
Flexible private dining areas
levi-cafe-melbourne-ewert-leaf11
Open roof
levi-cafe-melbourne-ewert-leaf13
Touchpoints
levi-cafe-melbourne-ewert-leaf0
Exterior – front facade