DAS Lab creates pure and minimalist interior for HEYTEA tea shop in Kunming

DAS Lab creates pure and minimalist interior for HEYTEA tea shop in Kunming

HEYTEA, a well-know Chinese tea shop mixing cheese with tea, approached DAS Lab to design their latest store in Kunming.

“Human DNA is a dynamic structure composed of two strands that coil around each other. From microcells to the macro world, it’s such a cycle that enables the continuation of human life and spirit. It also explains the existence of crop circle, vortex, and galaxy, where the inward spiral movement leads to the reconstruction of outward order. How to reinterpret this phenomenon through space and to think outside the box of contemporary art has become a new theme that DAS Lab and HEYTEA work to explore. The part is the core of the design— an asymmetric circular structure that spreads in spirals. Through the insertion of such an arrangement, the surroundings are forced to reorganize various spaces with distinct forms, which create diversity beyond the scale and convey the core value of the brand with rich spatial experiences. The new order exists in parts and coexists with experiential behaviors, trying to show people a state in progress. This idea is also derived from the constraints of the site, where the two entrances rigidly cut the circulation. Therefore, we embedded the circular spiral structure into space, which effectively neutralized the problem while emphasized people’s feelings as the coexistence in the space. In this project, “Inspiration of Tea” is not merely a declaration from HEYTEA. Through the connection between the parts, a new order naturally comes into being, which in a sense is an unintended response to “inspiration.” On this basis, we screened functions and left extra space to give people morefreedom for physical behaviors, encouraging them to find out the commonalities between the public and the core value of HEYTEA more freely. It would be meaningless to stack up materials or seek for the exquisite craftsmanship of details, if the design concept was set aside. DAS Lab and HEYTEA reached a consensus that materials need to represent a specific emotional context and support the concept to construct a perceptible venue. Taking end-user experiences as the carrier and brand communication content as the core, we help the brand to build an emotional connection with young consumers quickly,” says DAS Lab

  • Location: Kunming, China
  • Date completed: 2019
  • Size: 3,175 square feet
  • Design: DAS Lab
  • Photos: Shao Feng
heytea-tea-shop-kunming-das-lab0
Entrance area
heytea-tea-shop-kunming-das-lab8
Order counter
heytea-tea-shop-kunming-das-lab10
heytea-tea-shop-kunming-das-lab9
Dining area
heytea-tea-shop-kunming-das-lab17
heytea-tea-shop-kunming-das-lab3
Buffet counter
heytea-tea-shop-kunming-das-lab2
heytea-tea-shop-kunming-das-lab15
heytea-tea-shop-kunming-das-lab16
Window seating
heytea-tea-shop-kunming-das-lab18
Details
heytea-tea-shop-kunming-das-lab20
heytea-tea-shop-kunming-das-lab12
Exterior
heytea-tea-shop-kunming-das-lab4
Floor plan