Reflect Architecture designs bold yet delicate lobby for Rejuuv medispa in Toronto

Reflect Architecture designs bold yet delicate lobby for Rejuuv medispa in Toronto

Rejuuv is a new medispa located in Toronto’s Yorkville neighbourhood. The project was designed by  studio Reflect Architecture.

“Our team designed the clinic’s retail-like arrival area to be consistent with the polished store fronts of the area, using simple and bold design gestures to play into the streetscape and pique the curiosity of passers by. In contrast, the team wanted to ensure that a client’s treatment experience was intimate and personal. With just over one hundred square meters to work with in the unit, there was a need for a quick transition from the public-facing lobby to the private treatment rooms. As a result, the arrival area’s monolithic stone wall was used to conceal an access door for the treatment spaces beyond. Behind this door, a dimly lit and infinitely mirrored corridor leads each patient to their individual treatment room. Each room’s invisible door is denoted only by a subtle break in the linear lighting detail above. The hard delineation between the public and private realms, and the subterranean-like connective corridor, allows Rejuuv to present a bold, bright, and inviting space to the community while reserving a quiet and private enclave for its clients,” explains Reflect Architecture

Rejuuv Yorkville
Public-facing lobby
Rejuuv Yorkville
Rejuuv Yorkville
Rejuuv Yorkville
Rejuuv Yorkville
Rejuuv Yorkville
Rejuuv Yorkville
Rejuuv Yorkville
Rejuuv Yorkville
Exterior