Take a look inside FRGMNT café in Minneapolis

Take a look inside FRGMNT café in Minneapolis

  • Array Tereza

  • 3 months ago

The FRGMNT is a coffee shop situated within a new office complex in the North Loop of Minneapolis. Studio BV’s vision was to create a coffee shop that would become a neighborhood anchor – a warm, inviting, and relaxed local spot.

“Our vision was to create a space that is unlike any other in Minneapolis. A Nordic modern warehouse. Warm, bright, textured, soft, and welcoming. This building is where you want to work, where you want to meet for happy hour and where you brunch on Sunday. The interior and exterior of the building blur the boundary between inside and out, play and work, modern and old, private and public. The design concept of intentional overlap is about provoking changing utility of spaces and complexity of use. The building’s interior spaces should over time, day to night, weekday to weekend and seasonally. The materials are shifting from warm and richly textured to bright and soft. The space is rich and relaxing. The interior is anchored by a fireplace lounge and a warm coffee bar. The custom designed fireplace creates an edge the separates the lounge and work area from the circulation space in the lobby. The coffee shop is warm and bright and blends into and connects the plaza with the lobby lounge. Custom features are the stars of the project. The entire lobby is anchored by a custom patterned light feature wall that guides you from the entry deep into the space to the elevator lobby. This pattern was inspired by Swedish traditional textile patterns. The other signature space is the cozy fireplace lounge. The design team wanted to create a warm and soft space to anchor the cold poured concrete ceiling and columns. The design team created a large scale woven wall panels installed alongside a custom sofa. This sofa and wall condition are a soft counter balance to the building architecture. The saturated color helps to create a scale shift and an intimacy in a large open space. The team also worked with artists to do custom installations in the project. The team worked with a local artist to develop a series of small to medium sculptures that create a gallery next to a lounge space,” says Betsy Vohs, Studio BV Founder and CEO

frgmn-cafe-minneapolis-bv-studio0
Fireplace lounge
frgmn-cafe-minneapolis-bv-studio2
frgmn-cafe-minneapolis-bv-studio7
Café
frgmn-cafe-minneapolis-bv-studio9
frgmn-cafe-minneapolis-bv-studio8
frgmn-cafe-minneapolis-bv-studio10