Studio 10 layers reflective, translucent and transparent materials in Shenzhen’s Geijoeng Concept Store

Studio 10 layers reflective, translucent and transparent materials in Shenzhen’s Geijoeng Concept Store

Geijoeng, a Chinese minimalist womenswear brand, recently approached an architectural design practice Studio 10 to design their new concept store in Coastal City, a retail shopping and leisure destination in Shenzhen.

“The interior design explores the interactivity between materials, light transmission, refraction, reflection, and fabric. In this spacious space, through the use and layering of reflective, translucent and transparent materials combined with Kvadrat RafSimons’s green velour curtain and calibratedartificial lighting, we wished to create rich spatial hierarchy and ghostly spatial dimensions that coincides with Geijoeng’s minimalist and euphoric essence while contrasting with their Fall/Winter Collection of silk, wool, cashmere, velvet, and other rich texture of heavy textile. The entrance corridor and window display are paved with glass bricks, beneath it vaguely peeks the Geijoeng greyish-green paint, the combination of the semi-reflective glass wall, half glass brick wall in the background and mirrored dropped ceiling illudes new compositions and projections of the space. Through the corridor, passing the glass brick wall and into the store, channel glass is used along the walls, behind it lies silver mirrored material allowing hints of green to refract and reflect throughout the space. The acrylic-tube- enclosed fitting room is placed carefully in the middle of the space in the same manner of that of a small stage, inside it hangs the green velour curtain to ensure privacy as well as exuding performance like purposes; when the curtain is opened, the interior and exterior of the fitting room is faintly visible creating theatrical effect and drama. All garment hanging system is made of custom frosted acrylic rods connected with silver scaffolding metal joint that are highly adjustable and adaptable. The acrylic rods are set in a green marble base, which vary in size depending on their functionality as some are used as a display stand, bench or storage platform. The interior flooring is paved with custom greyish-green terrazzo embedded with large dark green and white marble aggregate, embodying the brand’s determination in material and craftsmanship. The client team GEIJOENG worked closely with Studio 10 throughout the design and execution of the project,” explains Shi Zhou, principal-in-charge at Studio 10

  • Location: Shenzhen, China
  • Date completed: 2019
  • Size: 1,290 square feet
  • Design: Studio 10
  • Photos: Chao Zhang
Entrance corridor paved with glass bricks
Mirrored ceiling & semi-reflective glass wall

Acrylic-tube-enclosed fitting room
Details