Sensorial boxes created by Alexander Martin Architects define hotel concept designed for Valencia showroom

Sensorial boxes created by Alexander Martin Architects define hotel concept designed for Valencia showroom

London based architecture and interior design studio Alexander Martin Architects recently completed a hotel concept designed within the L’Antic Colonial showroom at the Porcelanosa headquarters outside Valencia.

“The project focuses on a sequence of spaces, in which the public functions of a hotel – reception, bar & restaurant are separated by two sensorial boxes, leading the visitor on a defined pathway. Inspired by day and night, the first box is clad in polished white marble, and lined with ceramics chosen for their response to daylight in pattern and reflection. The second box is clad in black limestone, with an interior that employs a rich palette, where backlit onyx and gold evoke an atmosphere of opulence appropriate to a luxury hotel. The showroom is encased by a translucent curtain, which alludes to the presence of the internal spaces without declaring them from the outside,” explains Alexander Martin

  • Location: Villareal – Castellon, Spain
  • Date completed: 2019
  • Size: 1,500 square feet
  • Design: Alexander Martin Architects
  • Photos: Rubén Poré Castellar
alma-hotel-castellon-alexander-martin-architects2
Reception
alma-hotel-castellon-alexander-martin-architects0
alma-hotel-castellon-alexander-martin-architects5
alma-hotel-castellon-alexander-martin-architects1
alma-hotel-castellon-alexander-martin-architects4
alma-hotel-castellon-alexander-martin-architects6
alma-hotel-castellon-alexander-martin-architects11
alma-hotel-castellon-alexander-martin-architects13
Bar
alma-hotel-castellon-alexander-martin-architects7
alma-hotel-castellon-alexander-martin-architects14
alma-hotel-castellon-alexander-martin-architects12
Restaurant
alma-hotel-castellon-alexander-martin-architects9
alma-hotel-castellon-alexander-martin-architects8
01_Porcelanosa