Bradley Van Der Straeten creates bespoke natural oak interior at London house extension

Bradley Van Der Straeten creates bespoke natural oak interior at London house extension

The clients living in London approached Bradley Van Der Straeten to extend their living spaces and create a new open plan kitchen and dining space with a free connection to the garden.

“As the side extension area is north facing it provided an opportunity to use a lot of glass without risking overheating. We couldn’t increase the height of the existing kitchen ceiling but we curved the edge of it up to the new glass roof window to bring more light in and make the area feel more spacious. To create a totally bespoke fitted kitchen but without breaking the budget we used standard off the shelf kitchen carcasse units for the whole kitchen but had bespoke cupboard fronts and facing dividers made by a carpenter in natural oak. The oak matched the wall panelling and dining bench, also made by the carpenter. To connect the garden we created a seamless physical connection from inside to outside by extending the kitchen to create a timber clad garden storage area. Externally, a restrained palette of recycled bricks are playfully arranged while extensive natural oak joinery, battening and flooring create a simple and rich internal palette,” explained George Bradley and Ewald Van Der Straeten

ARCHITECTURAL PHOTOGRAPHY
View our to garden
ARCHITECTURAL PHOTOGRAPHY
Curved ceiling
ARCHITECTURAL PHOTOGRAPHY
Kitchen and window bench
ARCHITECTURAL PHOTOGRAPHY
View along kitchen
ARCHITECTURAL PHOTOGRAPHY
Kitchen island
ARCHITECTURAL PHOTOGRAPHY
Dining area
ARCHITECTURAL PHOTOGRAPHY
View away from garden
ARCHITECTURAL PHOTOGRAPHY
Rear facade
ogee-house-bradley-van-der-straeten-london18
Floor plan