SuperLimão stripped back Sao Paulo apartment to reveal its history

SuperLimão stripped back Sao Paulo apartment to reveal its history

The clients, a couple with a passion for art, architecture, and photography, approached SuperLimão Studio to remodel their apartment from the 50’s, located in the Artacho Jurado’s classic Saint Honoré building in Sao Paulo.

“With changing priorities in the way of life from the 1950s to the present day, the passage of service between the kitchen and the social gateway no longer made sense in current family use. It was decided to demolish the entire corridor by enlarging the room and unifying the kitchen and the service area, transforming all spaces into social areas. The service bathroom turned the toilet and the pantry turned into one of the children’s bathrooms. The windows are very generous throughout the perimeter of the apartment. The project sought to maintain the maximum of existing finishes to enhance the history of the place. In the living room the walls were sanded until they reached the structures; in the bedroom / office the walls were peeled to the brick; throughout the floor of the living room and bedrooms were kept the original club. We chose shades that dialogue with the historic building: the burnt pink ceiling with the rustic walls and the whole kitchen in shades of blue and granite floors and pigmented concrete countertops. In the interiors, the first option was to look for Brazilian furniture, such as the Lucio chair and the Diz armchair by Sergio Rodrigues,” says SuperLimão