New Practice Studio took cue for design of Sage Collective from traditional Chinese garden

New Practice Studio took cue for design of Sage Collective from traditional Chinese garden

Located in Soho, New York, Sage Collective is a new concept devoted to wellness lifestyle with cross-cultural reference. Interdisciplinary firm New Practice Studio designed the whole venue featuring a concept store, restaurant and tearoom.

“The interior design takes its cues from traditional Chinese garden where depth of space is articulated through juxtaposition of different spatial focuses. The space is organized with a retail section in the front, a food and beverage area in the center and a semi-private tearoom in the back. Two custom-made cabinets with subtle indirect lighting displays artisan objects curated from Asia. The food and beverage section is highlighted by a transformative bar closet, rendering the shop a cozy teahouse during the day and a moody bar during the night. The semi-private tearoom is surrounded by contemporary interpretation of bamboo landscape, creating a sense of intimacy in contrast to the open space in the front. The articulation of wood, rattan and stone with a desaturated template creates a simple and subtle ambience,” says New Practice Studio

sage-collective-ny-new-practice-studio2
Retail section
sage-collective-ny-new-practice-studio0
sage-collective-ny-new-practice-studio3
Transformative bar closet
sage-collective-ny-new-practice-studio4
sage-collective-ny-new-practice-studio1
sage-collective-ny-new-practice-studio6
Tea room
sage-collective-ny-new-practice-studio5