Estudio Ambrazon completed light filled sleek apartments in Buenos Aires

Estudio Ambrazon completed light filled sleek apartments in Buenos Aires

Acuña is a residential project designed around a central open courtyard in Buenos Aires, Argentina. The project was designed by Estudio Abramzon.

“Reflecting the varied demographics of the chic Palermo neighbourhood the development contains a wide variety of apartment typologies ranging from 5 bedroom duplexes to studio apartments. Taking advantage of a rare 57 feet wide site the apartments are divided into two volumes linked by a central open air circulation core. The ground floor is largely open and dedicated to residential amenity, as is typical of Estudio Abramzon’s projects, and contains a swimming pool, garden, traditional Argentine ‘parilla’ BBQ and the multipurpose enclosed function space that is available to be used by residents for parties, gatherings or meetings. Only a few opaque materials are used on the ground floor to help accentuate the openness of the 196 feet deep site which seems to be only punctuated with a sprinkling of round concrete columns. 18 apartments of various typologies are distributed across the four-storey volumes above and are linked by the sculptural open-air circulation core. The expansive rooftop terraces provide sweeping views over the treetops,” said Estudio Ambrazon

La-Cabra-Restaurant-Madrid10
Living area
La-Cabra-Restaurant-Madrid8
La-Cabra-Restaurant-Madrid9
Bedroom
La-Cabra-Restaurant-Madrid11
Kid’s room
La-Cabra-Restaurant-Madrid2
Exterior
La-Cabra-Restaurant-Madrid7
Courtyard
La-Cabra-Restaurant-Madrid13