HUTCH design remodels London house to maximise storage and space

HUTCH design remodels London house to maximise storage and space

HUTCH design was asked to transform a dark dilapidated London house into a contemporary bright and relaxed home.

“The design brief was to create a welcoming home, to provide extra accommodation and storage for a growing family and to modernise its existing dilapidated state, but more importantly, given the small building footprint to utilise and maximise the space as much as possible. We did this by efficiently redesigning the layout into a continuous, open plan arrangement, whilst at the same time ensuring that the spaces were flexible and multifunctional to meet the family’s needs. The renovation incorporates folding walls, mirrors, hidden storage and a large roof-light to make the most of a compact space, and flood the home with light. Its split-levels encourage family interaction across each floor promoting views and interaction between different areas of the home. The open-plan kitchen looks down unto the living and dining spaces below and the new home-office, which also doubles as a third bedroom, opens up to the living area with its bespoke-built folding wall,” explains HUTCH design

Study

Living room area
Dining area


Kitchen

Bathroom
Floorplan