Andrew Child designs light and serene home for retired active couple in Australia

Andrew Child designs light and serene home for retired active couple in Australia

A retired couple relocating from a nearby farm approached Andrew Child Architecture to design their new home which would provide a feel of privacy, a variable space for family and friends gatherings, gardening options and which would be low maintenance, robust, light, quiet and laid back.

“The unique qualities of the discrete site are harnessed to provide a secluded and relatively modest street presence before the home opens to a surprisingly wider, higher and lighter rear. The rear internal spaces all have access to northern sun and dedicated outside spaces, where the owners have been able to create and nurture their gardens. The home provides secluded and tranquil spaces for the couple with a capacity to open up to the guest wing at the front as required,” explains Andrew Child

Front door entry

Living and dining area

Dining and kitchen area
Kitchen bench detail
Study retreat
Guest bedroom
Ensuite
Outdoor pergola space
Concept sketches