DROO designs sophisticated luxury townhouse in London

DROO designs sophisticated luxury townhouse in London

London-based studio DROO was asked to revamp a beautiful townhouse in London.

“Exuding a quiet strength of character, the interiors of this West London Townhouse, play with the chiaroscuro effect of light and shade to create spaces of meditative calm. The rich tones of natural walnut wood have been used throughout the house in varying details, from the floors, the joinery and the majestic staircase with its forest of walnut battens through which the light seeps slowly. Most contemporary interiors due to open plan living can be consumed in a singular sweeping glance. This home, reveals itself slowly as you move through it room by room, revealing layers of texture, complexity of space and the simplicity of light as you move up from the entrance hallway through light and intentionally dark spaces, all the way up to a sun-drenched loft,” explains DROO

  • Location: London, United Kingdom
  • Date completed: 2017
  • Size: 3,230 square feet
  • Design: DROO
  • Photos: Rei Moon
Living room

Dining area
Kitchen
Natural walnut wood staircase
Master bedroom
Ensuite bathroom

Ensuite closet

Children’s room

 

Floor plan