A Look Inside Le Temps Pâtisserie in China

A Look Inside Le Temps Pâtisserie in China

Le Temps Pâtisserie is a dessert shop with unusually simple interior situated in an old plant within a creative industrial park in Fuzhou, China. The project was designed by Fuzhou-based studio DC Design.

“Our team introduced full natural lights into the space and kept large area of the walls in white. In this way, daylight penetrates the windows, falls on the black bar counter and creates fascinating interactions of lights and shadows, thereby forming a unique environment completely different from the outside. The entire space features a palette of black, gray and white. Items used in the shop are exquisite and simple in design, such as furniture from Hay, and utensils of Beloinox, Cutipol Moon, 1616 Arita and Stelton Em77. The interior design presents a modern and minimalist style that is rarely seen in dessert shops. The space was designed in a minimalist style with white, gray and black as major hues, keeping a low profile to highlight desserts. In this way, the interior design doesn’t “steal the show”, but sets off desserts and embodies the brand concept. For the spatial structure design, we also applied the concept of “Less is more”. There were some columns with uneven surface in the original space. After much deliberation, we decided to dismantle these columns, thus creating a “clean” space without any superfluous structure. The main space consists of three “boxes”. The black one makes people feel calm, while the white one is refreshing. And the gray box (the seating area with a hue of gray), is of storytelling glamour. The three boxes with different colors are interpenetrated with each other, adding a sense of layering to the overall space. As people move in the space, they can enjoy diversified and interesting visual experience. The long and relatively narrow hallway was designed with no decoration. Such “blank leaving” design leaves room for imagination. The large French window brings full natural lights into the space and enables customers to enjoy the outdoor view whether in the daytime or at night,” explained DC Design

  • Location: Fuzhou, China
  • Date completed: 2018
  • Size: 2,800 square feet
  • Design: DC Design
  • Design team: Xie Suting, Yu Xiyao
  • Photos: Xia Zhi

Bar counter
Staircase
2nd floor
Passage
Double height ceiling
Black box