A Tour of The Clerkenwell Grind Restaurant in London

A Tour of The Clerkenwell Grind Restaurant in London

Clerkenwell Grind is a restaurant in an old warehouse building in Clerkenwell, London’s up-and-coming neighborhood. The design of the interior was completed by an award-winning Melbourne-based design studio Biasol.

“The rich history of an 1870s heritage-listed warehouse was the backdrop for our eighth collaboration with Grind. For the client, this project represented the next step in the growth of their business, marking their transition from successful coffee and cocktail venues to a full-scale restaurant and bar. From a design perspective, this meant redefining the visual language that we developed for their other locations and building a new flagship for the brand that would set the direction for their future venues. Spanning two floors, the venue comprises the main dining room, cocktail bar and private dining at ground level, with a more intimate bar and night spot, the open kitchen and amenities in the basement. The materials palette combines plush velvet, polished brass elements, timber paneling and cool marble surfaces. Overhead, angled oval mirrors create unexpected connections between groups of diners,” explains studio Biasol

Clerkenwell-grind-restaurant8
Main dining room
Clerkenwell-grind-restaurant1
Plush velvet, brass, timber paneling, marble
Clerkenwell-grind-restaurant10
Seating area
Clerkenwell-grind-restaurant7
Detail of seating area
Clerkenwell-grind-restaurant5
Cocktail bar area
Clerkenwell-grind-restaurant6
Banquette seating
Clerkenwell-grind-restaurant11
Bar
Clerkenwell-grind-restaurant4
Stairs to the ground floor
Clerkenwell-grind-restaurant3
Private dining at ground level
Clerkenwell-grind-restaurant2
Intimate bar
Clerkenwell-grind-restaurant12
Detail of chair
Clerkenwell-grind-restaurant13
Bathroom